Sacred Heart Cacao Sound Journey

Sacred Heart Cacao Sound Journey

Cacaoceremonies bestaan al duizenden jaren, helemaal terug naar Maya- en Azteekse tradities in Midden- en Zuid-Amerika, gebruikt voor spirituele, medicinale en ceremoniële doeleinden voor innerlijk ontwaken en creatieve begeleiding. De Cacao elixer geeft ons een zachte maar krachtige ceremonie die helpt onszelf liefdevol te verbinden met onze spirit, de liefdevolle energie in ons lichaam om ons hart te openen. De actieve ingrediënten van cacao werken sterk op het hartchakra en brengt ons terug naar onze natuurlijk staat van voelen, uit het hoofd, in het hart en verbindt ons intuïtief met Moeder Aarde. Cacao heeft de kracht om de buitenwereld met onze binnenwereld te verbinden. Tevens versterkt het gevoel van verbinding met jezelf en de mensen om je heen.

Het stellen van een intentie is een belangrijk onderdeel van deze sacred cacao ceremonie, jouw persoonlijke intentie kan heel algemeen zijn of heel persoonlijk. Cacao helpt bij elke transformationele verandering waar jij naartoe werkt. De uitwerkingen van de cacaoceremonie kan behoorlijk krachtig zijn als je het toelaat..

Met het zetten van jouw hart intentie voor deze sacred cacao ceremonie wordt een rustige omgeving gemaakt waar iedereen een persoonlijke moment een intentie kan zetten en waar we tijdens de ceremonie de energie rond de intentie laten stromen, Via het zingen van Mantra’s, het vrij dansen op je blote voeten op het ritme van de drum, gongs, stem en andere oer instrumenten nemen we je mee op een reis. Ontspanning, meditatie, in combinatie met de cacao geven een mooie verdieping in je hart.

De traditionele cacao elixer die wordt gebruikt tijdens deze sacred cacao ceremonie verschilt van de gewone chocolade zoals we die kennen en eten. Het smaakt niet zoals chocolade. Het zal je verrassen wanneer je het voor het eerst probeert. De cacao heeft een intensere en meer bittere smaak en is van nature rijk aan ijzer-, magnesium- en B-complexvitaminen. In de Rauwe biologische cacao elixer zitten geen hallucinerende stoffen, de cacao zorgt voor een prettige gevoel en kan tijdelijk een verhoogde hartslag geven.

contra-indicaties

Mensen met hoge bloeddruk, hartklachten, die bloed verlagende medicijnen gebruiken, en zwangere vrouwen drinken slechts een halve kop, anders wordt de bloeddruk te laag.

Wanneer je gevoelig bent drink dan langzaam en niet in één keer. Je kunt gerust de hele avond over een kopje doen. Gebruik geen cafeïne of alcohol voordat je meedoet aan de Cacaoceremonie. Drink voldoende water, vooral aan  het einde van de ceremonie. Als je merkt dat je hoofdpijn hebt, drink dan water en geen cacao. Antidepressiva met MAO-remmers vormen een contra-indicatie voor cacao en kunnen tot ernstige hoofdpijn leiden. Cacao is een vaatverwijder en pompt meer bloed door het hart. Houd rekening met het gebruik van cacao bij een hartaandoening.

Je bent en blijft verantwoordelijk voor jezelf. Cacao is een zacht en veilig product, maar zelfzorg is en blijft belangrijk.