courgetti met bolognesesaus

Ingrediënten:

1 Courgette

1 ui

2 teentjes knoflook

1 blikje tomatenpuree

Halve rode paprika

2 stengels bleekselderij

1 wortel

5 tomaten

500 gr rundergehakt

250 ml bouillon

Peper

Zout

olijfolie

Bereiding:

Smelt 50 gram boter, voeg bij de gesmolten boter 250 ml bouillon en laat ongeveer 15 min op laag vuur pruttelen totdat ongeveer de helft verdampt is.

Snijd de wortel, paprika en bleekselderij.  Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en Ontvel de tomaten en snij deze in vieren.

Fruit de wortel, paprika, bleekselderij, ui en knoflook in de olijfolie aan. Voeg de tomatenpuree toe. Bak even een minuutje en voeg vervolgens het gehakt toe. Bak dit  10 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Vervolgens voeg je de tomaten en gesmolten boter met bouillon toe, roer goed door elkaar . laat de saus even een paar minuutjes pruttelen af en toe roeren.

Was de courgette en maak er mooie sliertjes van met bijvoorbeeld spiraalsnijder.