spitskoolsalade

INGREDIËNTEN

DRESSING:

1 flinke el olijfolie

1 flinke el appelciderazijn

Zwarte peper

SALADE:

½ rode ui

1 bosuitje

½ rode paprika

150 g spitskool

6 regenboog- of cherrytomaatjes

75 g Hollandse garnalen of makreelfilet

Toefje peterselie

Handje pijnboompitten

1 el hennepzaadjes (gepelde)

 

Bereidingswijze

DRESSING

Meng de olie met de azijn en wat peper

SALADE

Snipper de ui en peterselie

Snijd de paprika en tomaatjes in stukjes

Snijd het bosuitje in ringetjes

Rasp de spitskool zeer fijn, bv met de keukenmachine met het s-blad

(Bak eventueel de garnalen in wat kokosolie)

Hussel de ui, paprika, bosui, spitskool, tomaatjes, garnalen, peterselie door elkaar

Giet de dressing er over

Strooi er tot slot de pijnboompitten en het hennepzaad overheen

Pompoenpitten en/of zonnebloempitten erbij is ook lekker

Spitskool kan ook vervangen worden door bloemkool, broccoli (beiden fijngeraspt) of groene bladgroenten