chocolade-banaanbrood suikervrij

Eigen recept: chocolade- banaanbrood

 

•            3 rijpe bananen

•            50 gram pitloze dadels

•            3 eieren

•            150 gram amandelmeel

•            1 ½ theelepel bakpoeder

•            Handje ongebrande walnoten

•            4 el cacaopoeder

•            3 handjes goji bessen

•            Snufje Zout

 

1.           Verwarm de oven voor op 180 graden.

2.           Neem een beslagkom en vermaal de bananen en de ontpitte dadels met je keukenmachine tot een gladde massa.

3.           Klop in een andere schaal eieren luchtig met een snufje zout.

4.           Meng het bananenmengsel met de opgeklopte eieren in een grote kom en voeg het amandelmeel, cacaopoeder en bakpoeder toe. Meng dit goed door elkaar. Bijvoorbeeld met een mixer, maar het kan ook met de hand. Zorg voor een glad beslag.

5.           Roer nu de goji bessen en walnoten door het beslag.

6.           Vet eerst je cakevorm in met kokosolie of roomboter. Giet het beslag voorzichtig in de cakevorm Strooi eventueel nog wat goji bessen en walnoten bovenop het beslag en zet in de oven.

7.           Bak het bananenbrood gedurende 45 a 50 minuten af in de oven.

8.           Na zo’n 20 minuten kun je een stuk aluminiumfolie over de cakevorm doen, zodat de bovenkant niet verbrandt.

9.           Haal het chocolade- banaanbrood uit de oven en laat het even afkoelen.