Suikervrije Appel-kaneel cake met amandelmeel

Suikervrije Appel-kaneel cake met amandelmeel

 

•            2 appels

•            200 gram     amandelmeel

•              2 eieren

•            50 gram roomboter of kokosolie

•            1 theelepel kaneel

•            2 eetlepels honing

•            Snufje vanille poeder

•            1 ½ theelepel bak poeder

•            Sap van een halve citroen

 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Vet een cakeblik in met kokosolie of roomboter.

3. Schil de appel, verwijder het klokhuis, en snijdt de appel in stukjes. Doe deze is in een kom met de kaneel en citroensap.

4. Mix de eieren, roomboter en honing samen tot een egale massa.

5. Laat ondertussen de appels uitlekken in zeef zodat het niet te vochtig in het beslag gaat.

6. Voeg de amandelmeel en het bakpoeder en de vanille toe aan het eimengsel tot een egale massa.

7. Roer vervolgens de appels rustig door het beslag met eventueel nog een extra snufje kaneel

8. Schenk het mengsel in het ingevette cakeblik

9. Bak de cake in 45 min gaar

10. Laat de cake eerst goed afkoelen voordat je het uit het bakblik haalt.

Enjoy!