ovenschotel zoete aardappel

Ingredienten:

1,2 KG ZOETE AARDAPPELS 200 G WORTELS
2 TEENTJES KNOFLOOK
2 UIEN
1 COURGETTE
8 TOMATEN
2 EL KOKOSOLIE
350 G RUNDERGEHAKT
4 EL TOMATENPUREE
naar smaak kaas of geitenkaas als topping.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de zoete aardappels en snij ze in kleine stukken.
Breng water aan de kook en kook de aardappels en wortelstukjes in ongeveer 10 min gaar.
Snijd de uien, knoflook en tomaten in kleine stukjes. Verhit de kokosolie in een pan en bak hierin de uien, knoflook en tomaten voor 10 min.
Neem de pan van het vuur en pureer de uien, knoflook en tomaten met een staafmixer of in een blender.
Snij de courgette in plakjes. Rul in een grote pan het gehakt. Voeg de courgette en de tomatensaus toe.
Breng het aan de kook en vroeg de tomatenpuree, peper en 1 tl zout toe. Laat dit zachtjes pruttelen voor ongeveer 5 min op laag vuur.
Stamp de zoete aardappels en breng het op smaak met peper en zout. Doe de saus in een ovenschaal Bedek de saus met de zoete aardappelpuree en strooi de geraspte kaas erover. Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven.