Indiase Linzen curry
Ingrdienten:
Scheut olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
2 tenen knoflook,
3 cm gember, geschild en fijngesneden
Versgemalen peper en Keltisch zeezout
4 el Indiase garam masala (kardemom, gember, kaneel, kerrie masala, koenjit, komijn, koriander, kruidnagel, zwarte peper en venkelzaad)
1 blik tomatenblokjes à 400 gram
750 ml groentebouillon
250 g gedroogde rode linzen
Gedroogde chilipeper
400 ml kokosmelk
Sap van 1 limoen
Bosje koriander, de blaadjes
Paar stengels bosui, in ringetjes
Handje geroosterde noten, zoals amandelen of cashewnoten
Bereidingswijze
Verhit olijfolie in een grote pan met dikke bodem, Bak de ui een paar minuten zacht
Voeg de knoflook, gember, zeezout en specerijen toe, Roer met een houten lepel tot het begint te geuren
Voeg dan de tomaten uit blik toe, Doe de linzen erbij en voeg de bouillon toe
Breng aan de kook en verlaag het vuur, Laat 20 minuten zachtjes pruttelen
Voeg eventueel nog wat extra bouillon toe als de linzen het vocht hebben opgekomen
Breng op smaak met zwarte peper en chili peper
Doe nu de kokosmelk en het limoensap erbij en breng weer tot net aan de kook
Laat de curry weer even pruttelen zodat hij dikker wordt. Schep de curry in kommen
Bestrooi met koriander, geroosterde amandelen en bosui
Meest recente reacties