Indiase Linzen curry

Ingrdienten:

Scheut olijfolie        

1 grote ui, fijngesneden

2 tenen knoflook,   

3 cm gember, geschild en fijngesneden

Versgemalen peper  en  Keltisch zeezout

4 el Indiase garam masala (kardemom, gember, kaneel, kerrie masala, koenjit, komijn, koriander, kruidnagel, zwarte peper en venkelzaad)

1 blik tomatenblokjes à 400 gram  

750 ml groentebouillon

250 g gedroogde rode linzen        

Gedroogde chilipeper

400 ml kokosmelk                    

Sap van 1 limoen

Bosje koriander, de blaadjes      

Paar stengels bosui, in ringetjes

Handje geroosterde noten, zoals amandelen of cashewnoten

Bereidingswijze

Verhit olijfolie in een grote pan met dikke bodem, Bak de ui een paar minuten zacht

Voeg de knoflook, gember, zeezout en specerijen toe, Roer met een houten lepel tot het begint te geuren

Voeg dan de tomaten uit blik toe, Doe de linzen erbij en voeg de bouillon toe

Breng aan de kook en verlaag het vuur, Laat 20 minuten zachtjes pruttelen

Voeg eventueel nog wat extra bouillon toe als de linzen het vocht hebben opgekomen

Breng op smaak met zwarte peper en chili peper

Doe nu de kokosmelk en het limoensap erbij en breng weer tot net aan de kook

Laat de curry weer even pruttelen zodat hij dikker wordt. Schep de curry in kommen

Bestrooi met koriander, geroosterde amandelen en bosui