• Rode linzen soep

    ingrediënten

    200 gram Rode linzen
    2 liter groente bouillon
    1 grote ui
    3 teentjes knoflook
    1 cm gember
    1/2 rode paprika
    1 wortel
    2 aardappelen
    1 tomaat
    snufje zout, peper
    theelepel kurkuma
    theelepel komijnzaad
    klontje roomboter
    schuitje olijfolie
    peterselie

    benodigheden
    soeppan, staafmixer.

    bereidingswijze:

    snij de ui, knoflook, gember en paprika in klein stukjes,

    bak deze vervolgens in de soeppan met de olijfolie, tot de ui glazig wordt. voeg de zout peper en kurkuma toe, roer dit er door heen.
    voeg vervolgens 2 liter water toe samen met de 2 groente bouillon blokjes.
    breng dit aan de kook onder af en toe roeren.

    voeg de rode linzen toe,
    schil de wortel en de 2 aardappelen en snij deze in kleine stukjes en voeg deze toe aan de soep.

    laat de soep ongeveer 45 a 60 minuten zachtjes koken. af en toe roeren.

    bak al roerend de komijnzaad in de pan totdat deze gaat geuren, voeg vervolgens het klontje roomboter en de fijn gesneden tomaat toe, roer dit door elkaar, voeg vervolgens toe aan de soep.

    mix na 45 a 60 min de soep met de staafmixer.

    decoreer met een beetje peterselie. eet smakelijk!