• tomaten olijfbroodjes

    200 GRAM CASHEWNOTEN 3 EIEREN 50 ML AMANDELMELK + EEN BEETJE OM TE BESTRIJKEN 3 EL ZONGEDROOGDE TOMATENPESTO
    2 EL KOKOSOLIE (GESMOLTEN)
    2 TL WIJNSTEENBAKPOEDER FLINKE SNUF ZOUT
    50 GRAM KOKOSMEEL
    50 GRAM AMANDELMEEL
    75 GRAM GEHAKTE GROENE OLIJVEN

    Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

    Hak de cashewnoten in een keukenmachine fijn. Voeg de eieren, amandelmelk, kokosolie, wijnsteenbakpoeder, zongedroogde tomatenpesto en zout toe en laat de keukenmachine even draaien.
    Voeg het kokosmeel en amandelmeel toe. Haal het uit de keukenmachine en kneed de olijven erdoorheen. Vorm 3-4 ballen (het deeg kan wat plakkerig zijn, dus gebruik schone, natte handen om dit te doen). Bestrijk ze met een beetje amandelmelk. Leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat in de vorm van broodjes. Zet ze 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

  • spitskoolsalade

    INGREDIËNTEN

    DRESSING:

    1 flinke el olijfolie
    1 flinke el appelciderazijn
    Zwarte peper

    SALADE:
    ½ rode ui
    1 bosuitje
    ½ rode paprika
    150 g spitskool
    6 regenboog- of cherrytomaatjes
    75 g Hollandse garnalen of makreelfilet
    Toefje peterselie
    Handje pijnboompitten
    1 el hennepzaadjes (gepelde)
    Bereidingswijze

    DRESSING
    Meng de olie met de azijn en wat peper

    SALADE

    Snipper de ui en peterselie
    Snijd de paprika en tomaatjes in stukjes
    Snijd het bosuitje in ringetjes
    Rasp de spitskool zeer fijn, bv met de keukenmachine met het s-blad
    (Bak eventueel de garnalen in wat kokosolie)
    Hussel de ui, paprika, bosui, spitskool, tomaatjes, garnalen, peterselie door elkaar
    Giet de dressing er over
    Strooi er tot slot de pijnboompitten en het hennepzaad overheen
    Pompoenpitten en/of zonnebloempitten erbij is ook lekker
    Spitskool kan ook vervangen worden door bloemkool, broccoli (beiden fijngeraspt) of groene bladgroenten