• chocolade-banaanbrood suikervrij

    Eigen recept: chocolade- banaanbrood

    • 3 rijpe bananen
    • 50 gram pitloze dadels
    • 3 eieren
    • 150 gram amandelmeel
    • 1 ½ theelepel bakpoeder
    • Handje ongebrande walnoten
    • 4 el cacaopoeder
    • 3 handjes goji bessen
    • Snufje Zout



    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

    2. Neem een beslagkom en vermaal de bananen en de ontpitte dadels met je keukenmachine tot een gladde massa.

    3. Klop in een andere schaal eieren luchtig met een snufje zout.

    4. Meng het bananenmengsel met de opgeklopte eieren in een grote kom en voeg het amandelmeel, cacaopoeder en bakpoeder toe. Meng dit goed door elkaar. Bijvoorbeeld met een mixer, maar het kan ook met de hand. Zorg voor een glad beslag.

    5. Roer nu de goji bessen en walnoten door het beslag.

    6. Vet eerst je cakevorm in met kokosolie of roomboter. Giet het beslag voorzichtig in de cakevorm Strooi eventueel nog wat goji bessen en walnoten bovenop het beslag en zet in de oven.

    7. Bak het bananenbrood gedurende 45 a 50 minuten af in de oven.

    8. Na zo’n 20 minuten kun je een stuk aluminiumfolie over de cakevorm doen, zodat de bovenkant niet verbrandt.

    9. Haal het chocolade- banaanbrood uit de oven en laat het even afkoelen.

  • appel-kaneel cake met amandelmeel suikervrij

    Suikervrije Appel-kaneel cake met amandelmeel

    • 2 appels
    • 200 gram amandelmeel
    • 2 eieren
    • 50 gram roomboter of kokosolie
    • 1 theelepel kaneel
    • 2 eetlepels honing
    • Snufje vanille poeder
    • 1 ½ theelepel bak poeder
    • Sap van een halve citroen


    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

    2. Vet een cakeblik in met kokosolie of roomboter.

    3. Schil de appel, verwijder het klokhuis, en snijdt de appel in stukjes. Doe deze is in een kom met de kaneel en citroensap.

    4. Mix de eieren, roomboter en honing samen tot een egale massa.

    5. Laat ondertussen de appels uitlekken in zeef zodat het niet te vochtig in het beslag gaat.

    6. Voeg de amandelmeel en het bakpoeder en de vanille toe aan het eimengsel tot een egale massa.

    7. Roer vervolgens de appels rustig door het beslag met eventueel nog een extra snufje kaneel

    8. Schenk het mengsel in het ingevette cakeblik

    9. Bak de cake in 45 min gaar

    10. Laat de cake eerst goed afkoelen voordat je het uit het bakblik haalt.

    Enjoy!

  • rauwe chocolade taart

    Rauwe chocolade taart

    ingrediënten taartbodem:
    100 gram dadels
    175 gram amandelmeel
    15 gram geraspte kokos
    1 thl vanille
    2 eetlepels water
    1 banaan

    ingrediënten taart vulling:
    300 gram rauwe cashew noten
    400 ml kokosmelk
    140 gram kokosolie of cacaoboter (Mag ook half om half)
    2 bananen
    80 gram rauwe cacao

    bereiding taartbodem:

    doe alle ingrediënten in de blender of in beslag kom met de staafmixer, maal dit grof door elkaar
    vet de taartvorm (20cm) in met kokosolie, doe daarna het mengsel in de taartvorm verdeel dit over de bodem en druk het stevig aan met bijvoorbeeld de bolle kant van een lepel. Zet daarna in de koelkast tot de taartvulling klaar is.

    Bereiding taartvulling:

    verwarm de kokosolie en cacaoboter au bain marie tot het redelijk gesmolten is.
    Voeg alle ingrediënten is een blender of beslagkom en gebruik een staafmixer.
    Maal dit goed door elkaar totdat er een egaal beslag ontstaat.
    Voeg daarna het beslag mengsel gelijkmatig over de taartbodem en strijk de bovenkant glad.

    Laat het mengsel hard worden in de koelkast ongeveer 4 uur. Daarna kunt u de taart naar eigen smaak versieren met rood fruit of noten of kokosrasp.